AKTUELNO

Dom zdravlja Grocka uspeo je da vrati dugove iz 2004. i 2005. godine, koji su u ogromnoj meri opterećivali funkcionisanje ove zdravstvene ustanove i danas je stanje mnogo bolje, kazao je Nikodijević.

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević obišao je rekonstruisani objekat zdravstvene stanice u Zaklopači koja je danas počela da radi. Kako se navodi u saopštenju Gradske uprave, Nikodijević je istakao da je naselje Zaklopača posle rekonstrukcije dobilo optimalnu zdravstvenu stanicu u kojoj osnovnu zdravstvenu zaštitu može da dobije 2.500 građana.

Radovi u zdravstvenoj ambulanti u Zaklopači obuhvatili su kompletnu rekonstrukciju unutrašnjih prostora, zamenu stolarije, bravarije, nemedicinskog nameštaja i rekonstrukciju toaleta.

Foto: Beograd.rs

- U ovom naselju mahom živi starije stanovništvo i za njih je veliki napor kada medicinsku zaštitu moraju da potraže u drugim, udaljenijim naseljima. Sanacijom ove zdravstvene stanice, olakšali smo život stanovnicima ovog naselja i naše opredeljenje je da stvorimo uslove za primarnu zdravstvenu zaštitu koja će biti jednaka za sve stanovnike Beograda, bez obzira na mesto gde žive - rekao je Nikodijević.

On je istakao da ovo nije jedina zdravstvena stanica koja se obnavlja na teritoriji Grocke. U toku su i radovi u Umčarima, koji će vrlo brzo biti završeni, kao i u Vrčinu.

Foto: Beograd.rs

Dom zdravlja Grocka uspeo je da vrati dugove iz 2004. i 2005. godine, koji su u ogromnoj meri opterećivali funkcionisanje ove zdravstvene ustanove i danas je stanje mnogo bolje, kazao je Nikodijević. On je istakao da se radi i na rešavanju problema hemodijalize za stanovnike ove opštine.

Razgovarali smo s Ministarstvom zdravlja i republičkim fondom, u toku je izrada projekta, tako da će centar za hemodijalizu u opštini Grocka biti napravljen. Verujem da ćemo vrlo brzo krenuti u izgradnju tog centra i time rešiti veliki problem sa kojim se suočavaju i pacijenti i Dom zdravlja u Grockoj - kazao je Nikodijević.

Foto: Beograd.rs

Gradska sekretarka za zdravstvo Vera Dražić istakla je da je ove godine za Grocku opredeljeno 22,5 miliona dinara. Deo novca je namenjen za rekonstrukciju ambulanti, a deo za novu opremu u centralnom objektu u Grockoj.

- Sve što je potrebno za laboratoriju biće novo - hemodijalizatori, defibrilatori i druga oprema. Ove godine će biti nabavljena i tri nova vozila kako bi se obezbedio adekvatan prevoz za pacijente dok se ne uspostavi centar za hemodijalizu na teritoriji Grocke - rekla je Dražić, dodaje se u saopštenju.

#Grocka

#Nikola Nikodijević

'